Zakkum suyunun faydaları, Zakkum bitkisinin kansere faydası, Zakkum soğanının faydaları, zakkum faydaları, Zakkum bitkisi yenir mi… Zakkum Nedir? Zakkumgiller familyasından; Akdeniz sahilleri boyunca hemen hemen her yerde yetişen; yurdumuzda Batı ve Güney Anadolu’da dere yataklarında bulunan bir bitkidir. Boyu 5 metreye kadar uzar. Kış aylarında yapraklarını dökmez.Sık dallıdır. Çiçekleri pembedir. Meyveleri kapsül şeklindedir. Zehirlidir. […]
Zakkumgiller familyasından; Akdeniz sahilleri boyunca hemen hemen her yerde yetişen; yurdumuzda Batı ve Güney Anadolu’da dere yataklarında bulunan bir bitkidir. Boyu 5 metreye kadar uzar. Kış aylarında yapraklarını dökmez.Sık dallıdır. Çiçekleri pembedir. Meyveleri kapsül şeklindedir.
Zehirlidir. Yapraklarında reçine, tanen, glikoz, C vitamini ve oleandrin adında bir glikozit vardır. Kabukları ve tohumlarında da etkili maddeler bulunur. Ev ilaçlarında kullanılmaması gerekir.
Zakkumun Diğer İsimleri: Zekkum, zıkkım ağacı, avu, ağu ağacı, ağı çiçeği, ağan ağacı, ayan, fattak, kan ağacı, zokum, nerium oleander, oleander, laurier-rose
Bir başka kaynakta ise ek olarak zakkum için şunlar yazıyor.
Zakkum Faydaları
Haricen kullanıldığı taktirde adale ağrılarını giderir. Akrep ve arı sokmasında faydalıdır. Düşük dozlarda kullanılacak olursa Kalbi kuvvetlendirir. Bol miktarda idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır.
Bir önceki yazımız olan Zencefilin Faydaları başlıklı makalemizde Zencefil Faydaları, Zencefil Nasıl Kullanılır ve Zencefil Nedir hakkında bilgiler verilmektedir.