Kişnişin faydaları, Kişniş zayıflatırmı, Kişnişin cilde faydaları,Kişniş kürü nasıl yapılır, Kişniş nerede yetişir, kişniş nedir. Maydanozgiller familyasından; Haziran – Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30-50 santimetre boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda yetişir. Yaprakları açık yeşil renkli ve tüylüdür. Çiçekleri, dallarının uçlarında şemsiye şeklinde toplanmıştır. […]
Maydanozgiller familyasından; Haziran – Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30-50 santimetre boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda yetişir. Yaprakları açık yeşil renkli ve tüylüdür. Çiçekleri, dallarının uçlarında şemsiye şeklinde toplanmıştır. Meyveleri (Kişniş, Fructus coriandri); nişasta, tanen, şekerler ve uçucu yağ taşır. Kişniş şekeri, likör yapımı, pastacılık ve eczacılıkta kullanılır.
Vatanı Borneo adası olan Kişniş ülkemizde ise Akdeniz’in Doğu bölgelerinde yetiştirilir. Tohumlarından yararlanılan kişniş bitkisinin pek çok faydası vardır. Ayrıca bir çok isimle tanınan Kişniş’in başlıca; kişniç, kişnit, aşotu, kinzi, kuzbere, yumurca, yumurcak, coriandrum sativum, coriander, coriandre vs. gibi isimleri bulunmaktadır.
Hazmı kolaylaştırır, iştahı açar.
Sinir ve stresi yatıştırır.
Baş dönmesine ve kalp çarpıntısına iyi gelir.
Kan basıncını dengede tutucu özelliğe sahiptir.
Cinsel isteği artırır.
Kişniş Mesir Macunu yapımında kullanılan bitkilerden biri olmasının yanı sıra, kestane balı ile karışımında da oldukça faydalıdır.
Bir önceki yazımız olan Kudret Narı Faydaları başlıklı makalemizde Kudret narı nasıl hazırlanır, Kudret narı nerede bulunur ve Kudret narı neye yarar hakkında bilgiler verilmektedir.