İnsanların canlarını sıkacak ağrılardan biri olan bu rahatsızlığa tıp biliminde otalji adı verilir. Kulak ağrısı ağrı türünde en çok acı verebilenlerin başlarında gelebilmektedir. Kulak, tıpkı göz, burun ve ağız gibi hassas organlardan biridir. Duyu organlarında meydana gelebilecek bir durum, diğer organları da etkileyebilmektedir. Bu yüzden kulağın da tıpkı diğer organlar gibi korunması şart. Her türlü […]
İnsanların canlarını sıkacak ağrılardan biri olan bu rahatsızlığa tıp biliminde otalji adı verilir. Kulak ağrısı ağrı türünde en çok acı verebilenlerin başlarında gelebilmektedir. Kulak, tıpkı göz, burun ve ağız gibi hassas organlardan biridir. Duyu organlarında meydana gelebilecek bir durum, diğer organları da etkileyebilmektedir. Bu yüzden kulağın da tıpkı diğer organlar gibi korunması şart. Her türlü ortamdan etkilenmektedir. Kulak ayrıca ağız, burun ve beyine doğru açılabilmektedir. Kulak içerisinde kulak yolu vasıtasıyla çekiç, örs ve üzengi kemikleri bulunur. Bu kemikler kulağın sağlığı açısında önem taşımaktadır. İçerisinde bir de zar bulunan kulakta, zar sayesinde titreşim yayılmakta ve biz sesleri işitmiş oluruz.
Her kulak ağrısını ciddiye almak gerekebilir. Evde de uygulayabileceğiniz yöntemler sayesinde ilaç tedavisine gerek kalmadan bu sorundan kurtulabilmeniz mümkündür. Kulak ağrıması için bazı yöntemler aşağıda verilmiştir:
Kulak ağrısında en çok rastlanan vakalardan bir tanesi de ağız açma veya yutkunma esnasında meydana gelen ağrıdır. Bu durum, can sıkıcı bir sebeptir. Hasta, yutkunmak istemez. Yutkunurken kulak ağrısı yaşamamızın sebebi, kulakla ağız arasında bulunan östaki borusudur. Östaki borusu, kulak içi basınç dengelemek için ağızla bağlantı kurar. Kişiler ağızlarını açtığında kulaktaki basınç azalmış olur. Aynı şekilde östakinin boğaz kısmından kulağa doğru gittiği için herhangi bir yutkunma sonrası östaki borusunda bir titreşim meydana gelir. Bu titreşim de ağrı olarak bize geri dönmektedir. Eğer boğazınızda bir enfeksiyon mevcutsa bu da kulak ağrısına sebep olacaktır. Kulak ağrısının yanında bazı kişilerde mide bulantısı, kusma, işitme kaybı, tınlama ve çınlama gibi sorunlar da ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlar yaşıyorsanız mutlaka bir hekime gitmeniz gerekebilir. Aksi takdirde uzun vadede işitme cihazları kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Bir önceki yazımız olan Hassas Ciltlere Cilt Bakım Önerileri başlıklı makalemizde hassas ciltler, hassas ciltler için ve hassas ciltler makyaj temizleme hakkında bilgiler verilmektedir.