Ruşeym, buğdayın filizlenmesini sağlayan tohum kısmıdır. Çekirdeğin merkezinde bulunur. Bu sebepten vitamin ve mineralden zengin bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Protein bakımından da zengin olan buğday yağı faydaları açısından diğer besinlere göre daha ön planda kalır. Kalp ve damar rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir. Ayrıca buğday yağı kullananlar bu besinden omega […]
Ruşeym, buğdayın filizlenmesini sağlayan tohum kısmıdır. Çekirdeğin merkezinde bulunur. Bu sebepten vitamin ve mineralden zengin bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Protein bakımından da zengin olan buğday yağı faydaları açısından diğer besinlere göre daha ön planda kalır. Kalp ve damar rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir. Ayrıca buğday yağı kullananlar bu besinden omega 3 ihtiyaçlarının tamamını rahatlıkla karşılayabilirler. Bu tohumdan elde edilen yağ da kendisi kadar yararlıdır. Peki, ruşeym yağı faydaları ve zararları nedir, nasıl uygulanır hep beraber öğrenelim.
Buğday yağı ekşi sözlük yazarları tarafından sindirim sistemine olan katkıları ile önerilmektedir. Ayrıca bağırsakları düzene sokarak boşaltım sistemine de yarar sağladığı belirtilmektedir.
İçerdiği yağ asitleri ile saç bakımında sıkça tercih edilir. Kepek sorununa bu sayede çok büyük katkı sağlar. Saç derisini besler ve onarır. Ayrıca saç köklerini güçlendirerek saç dökülmelerine engel olur.
Cilt için de nemlendirmesi ve cilt dokusunu onarması adına sıkça tercih edilir. Yara izi ve kırışıklık tedavisinde kullanılır. Yeni hücre oluşumunu destekler. Bu sayede doku hasarını azaltır ve kollajen oluşumunu destekler. Erken yaşlanmaya engel olur. Peki, buğday yağı cilde nasıl uygulanır? Aynı ölçülerde ruşeym yağı ve hindistan cevizi yağı karıştırılarak cilde sürülür. Böylelikle cildinize istediği nemi ve bakımı sağlamış olursunuz.
Gluten alerjisi bulunanların ve çölyak hastalarının kullanması önerilmez.
Düzenli kullanılan ilaçlarla etkileşime girebileceğinden doktora danışmadan kullanılmaması gerekir.
Bazı hassas kişilerde cilt üzerine uygulandığında alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Kullanmadan önce vücudunuzun ufak bir bölgesinde deneyerek test edebilirsiniz. Eğer tahriş veya kızarıklık gibi bir durumla karşılaşırsanız alerjiniz var demektir. Kullanmayınız.
Bir önceki yazımız olan Aloe Vera Yağı Faydaları başlıklı makalemizde aloe vera jeli, Aloe Vera Kadınlar kulübü ve Aloe Vera Yağı faydaları hakkında bilgiler verilmektedir.