Acı çiğdem nedir, Acı çiğdemin faydaları, Acı çiğdem zararları, Çiğdem faydaları,Çiğdem çiçeği.. Ilık iklim bitkilerinden biri olan ‘Güz Çiğdemi, Çayır Safranı, Sonbahar Nergisi, Kardelen’ isimleriyle de bilinen Acı Çiğdem 25 ile 30 santim uzunluğunda olup sulak bölgelerde yetişen bitki çoğunlukla Karadeniz bölgesinde görülmektedir. Ayrıca Doğu Anadolu bölgesinde de görülebilen bu bitki zehirli olduğundan toplanıp yenilmemelidir. Bir çok özelliğe […]
Ilık iklim bitkilerinden biri olan ‘Güz Çiğdemi, Çayır Safranı, Sonbahar Nergisi, Kardelen’ isimleriyle de bilinen Acı Çiğdem 25 ile 30 santim uzunluğunda olup sulak bölgelerde yetişen bitki çoğunlukla Karadeniz bölgesinde görülmektedir. Ayrıca Doğu Anadolu bölgesinde de görülebilen bu bitki zehirli olduğundan toplanıp yenilmemelidir. Bir çok özelliğe sahip olan bitkinin zehirli olmasından ötürü çocukların özellikle yememeleri için güzel yerlerde saklanmaları önemle rica olunur. Sarı ve pembe renge sahip bitki yaz aylarında Eflatun rengine bürünerek harika bir görüntü elde eder. Özellikleri saymakla bitmeyen bu bitkinin zehirli olması nedeniyle kaynaklarda bahsedilen çoğu özelliği ve faydalarını es geçip önemli kısımlarına sizinle paylaşacağız.
Zambakgillereden; Sonbahar aylarında çiçek açan, mor renkli, zehirli bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Hekimlikte; haricen kullanılır.
Önemli Uyarı: Dahili kullanımda zehirlenmelere neden olabileceği için ancak bir uzman tarafından kullanılmalıdır. En ufak bir beklenmedik durumda kullanımı derhal kesilmelidir..
Bir önceki yazımız olan Adi Su Teresinin Faydaları başlıklı makalemizde Adi su teresi faydaları, Adi su teresi kullanımı ve Adi su teresi nasıl kullanılır hakkında bilgiler verilmektedir.